Passepartout-karton

passe-partout kopen

ACID FREECBVG papier Het ConservaBarth Van Gelder museumkwaliteit papier is gemaakt van 100% houtvrije cellulose, is zuurvrij (pH 7,5-8,5) en is gebufferd met 4% calcium carbonaat. Deze karakteristieken geven het papier zijn levenslange kwaliteitsgarantie. Het papier is door en door gekleurd in de kleur natuurwit. Toepasbaar als achterlegpapier en zeer geschikt als teken- en zeefdrukpapier.

CBVG passe-partout karton

LONG LIFE ISO 9706Het ConservaBarth Van Gelder museumkwaliteit passe-partout karton is gemaakt van 100% houtvrije cellulose, is zuurvrij (pH 7,5-8,5) en is gebufferd met 4% calcium carbonaat. Deze karakteristieken geven het papier zijn levenslange kwaliteitsgarantie (ISO 9706). Het mooie, schone en gladde oppervlak en zijn uitstekende snijeigenschappen zorgen er voor dat dit passe-partout karton ideaal is voor uw waardevolle inlijstingen en conservenringen. Het CBVG-passe-partout karton heeft ook de Photo Activity Test (PAT) met positief resultaat doorstaan, dit maakt het karton ook geschikt voor archivering van waardevol fotomateriaal. CBVG passe-partout karton is verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren. Kleuren zijn allemaal door en door gekleurd: superwit (SW), natuurwit (NW), creme (CR) en ivoor (IV). Testresultaten CBVG passe-partout karton:

NORMNEN 2728Centraal LaboratoriumDIN 6738ANSI/NISO Z39.48-199xÖ-NORM 1119ISO CD 9706
Fibre compound + + (+) + + +
Alkali reserve + + (+) + + +
Neutral sizing   +        
pH extraction + + (+) + + +
Age resistance + + +      
Breaking strength     +      
Tensile stretch     +      
Tearing test + + + + + +
Folding + +   + + +
Whiteness            
Chloride and sulfate            
ConservaBarth Van Gelder + + + + + +
+ meets the standard specifications
(+) no specific standard
  not described in standard

Artique passe-partout karton

Artique museum passe-partout karton

Voor het inlijsten van een kunstwerk, prent of object doen uw klanten een beroep op uw expertise en vakmanschap. Zij vertrouwen op uw keuze en aanbevelingen voor de te gebruiken materialen om hun waardevolle kunstwerken optimaal te presenteren en te beschermen. Artique museum passe-partou karton, een exclusief Larson-Juhl product, is speciaal vervaardigd om zowel de kwaliteit als de kleurenrange te bieden, welke voorziet in de behoefte van uw klanten. Artique is ten opzichte van andere soorten passe-partout karton van het allerhoogste niveau, gemaakt van alphacellulose en met toepassing van echte pigmenten, Artique is bijzonder scherp geprijsd.

Artique  Museum Quality

Kleurenrange

Artique is verkrijgbaar in een prachtig palet van meer dan 200 kleuren; van klassieke neutrale tinten tot frisse nieuwe kleuren. Een ruim scala aan kleuren is ook verkrijgbaar in oversized formaten, zie de nummers tussen haakjes. Artique wordt geleverd in een dikte van 1,5-1,6 mm. NIEUW in het assortiment van Artique is het extra dikke, 8-laags 3,0 mm, museum kwaliteit passe-partout karton. Deze extra dikke serie van Artique geeft de inlijsting nog meer klasse en diepte. Artique is bij uitstek te combineren met het brede scala van Larson-Juhl profielen en/of filets om de perfecte inlijsting te creëren.

Conserveringskwaliteit

Zuur- en ligninevrij 100% zuivere vezels Alpha cellulose Uitstekende snij-eigenschappen Kleurecht Resistent tegen verkleuren of verbleken Artique museum passe-partout karton van Larson-Juhl is speciaal vervaardigd voor originele kunstwerken, prenten en reproducties, foto’s en kunstwerken van textiel. Meer informatie verschaffen wij u graag, aarzel daarom niet om contact op te nemen met onze verkoopmedewerkers.

Zuurvrij opvulkarton

Hoogwaardige kwaliteit natuurwit opvulkarton, geheel gemaakt van verouderingsbestendig papier/karton gemaakt van 100% Alphacellulose. Dekvel bestaat uit 0,5 mm zuurvrij museumkwaliteit passe-partout karton van 365 gr/m², daaronder zit een zogenaamde F-golf (minigolf) karton gescheiden van het E-golf (microgolf) karton door een tussenvel van 135 gr/m² en tenslotte afgedekt door een achtervel van 190 gr/m².

Zuurvrij opvulkarton

Toepassing als conserverende buffer achter de prent of het werk, deze maakt het gebruik van een los achterlegpapier overbodig en biedt voldoende bescherming tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast is deze kwaliteit zuurvrij opvulkarton erg geschikt voor het direct opplakken en gelijktijdig beschermen van prenten. Geheel zuurvrij, licht maar toch stevig.